tzn. ona nie poszła właściwie, tylko zrobiła się głośna i ze 2x złapałem notlaufa to wymieniłem na regenerowaną, żeby nie padła nagle w niekontrolowany sposób, było to chyba po około 50kkm, teraz siedzi ganz nówka.
a gdzie kupowałem... mną się w tych kwestiach opiekuje dobrygrzes, a Grześ o ile mi wiadomo zaopatruje się w AUTO-REMO, ale to musiałby potwierdzić.
dokładnie tak było. Teraz jest założona nowa sprężarka Garretta
Zamieszczone przez Maicroft
Te amory to dziwna sprawa, niby trzymaja, musialbym pojezdzic jakas nowa OII zeby porownac
Bez wątpienia poczułbyś różnice
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
to nie jest typ turbiny tylko potocznie używana nazwa poza tym VA była np. w ASZ-ach ale nie w BKD.
Teraz jest taka jaka powinna być do tego silnika z tym że rok produkcji tej turbiny to 2008.
Jutro postaram się zerknąć w gwarancję i podam dokładne oznaczenia
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Acha, czyli czegos sie dowiedzialem
Reasumujac, czy ta turbina z rokiem produkcji 2008 bedzie bardziej trwala niz poprzednie, czy dalej caly czas istnieje ryzyko ze padnie w kazdej chwili?
Pytam sie bo zaczynam patrzec przychylnym okiem na silnik BKD, tylko troszke mnie te padajace turbiny i pekajace glowice studza.
szkoda, no a powiedz nam , bardzo dbałeś o te turbiny
no mówię właśnie, że Ola nie za bardzo, to raz :lol:
a poza tym do pierwszej dostało się jakieś obce ciało do wirnika, więc można sobie w tej sytuacji całe dbanie wsadzić w dupę, a druga - regenerowana, była najprawdopodobniej wadliwa, ale to muszę jeszcze info u Grześka zasięgnąć bo nawet nie wiem jaki wynik badania.
Zamieszczone przez leszekmw
ile kosztuje taka turbina , o ile możesz powiedzieć
nowa chyba od 2-3kPLN to żadna tajemnica chyba
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
to nie jest ten problem, u mnie głównie idzie o ZAMULANIE, a na to w mieście praktycznie nie mamy żadnego wpływu niestety.
raczej żadna z tych 2. nie padła z powodu braku czy złego smarowania...
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz